Campus Universiteit Leiden


Project Beschrijving

Oppervlak: 25.000 m2
Architect: Inbo Architecten
Aannemer: Heijmans
Schilder: Groenenboom BV
Foto’s: Michael van Oosten Fotografie

De nieuwe Bèta Campus omvat circa 45.000 m² laboratoria, collegezalen en kantoren voor wetenschappelijk onderzoek.

Naar ontwerp van Inbo Architecten was de Bèta Campus Leiden de grootste verbouwing in de geschiedenis van de oudste universiteit van Nederland. De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen werden door Heijmans aan een grondige transformatie onderworpen.

Dankzij de focus op duurzaamheid bij de nieuwbouw is het BREEAM Very Good certificaat gehaald. Dat betekent dat er met de bouw een uitzonderlijke duurzaamheidsprestatie wordt geleverd, een unieke prestatie voor een gebouw met een lab-functie.

De binnenwanden zijn voorzien van EKOTEX ECO-VLIES GLAD en afgewerkt met EKOTEX EXCELLENT Zijdemat, een weekmakervrije, oplosmiddelvrije en emissievrije zijdeglanzende zeer goed reinigbare muurverf. De EKOTEX BASIS GLAD is samengesteld uit 99% gerecycled papier en is daarmee een bijzonder duurzaam behang. Een EPD waarin alle duurzame eigenschappen en kenmerken staan opgenomen is beschikbaar.

Ook zijn er een aantal afdelingen voorzien van EKOTEX MAGNEET, een speciaal wandbekleding waar magneten op bevestigd kunnen worden. Zo tover je elke wand om tot presentatiewand. Ook deze wanden zijn afgewerkt met EKOTEX EXCELLENT Zijdemat.