NIEUWSDe meest duurzame en innovatieve glasweefsel van de wereld

Het is geen grootspraak, het is echt zo. Wij zijn als enige en als eerste opgenomen in De Nationale Milieudatabase NMD. Hiervoor zijn wij door zeer strenge keuringen gekomen en hebben de nodige certificaten en bewijzen moeten aanleveren. Door diverse experts vanuit De Nationale Milieudatabase, is er een LCA (Life Cycle Assesment) uitgevoerd en deze is vastgelegd in een EPD, een milieuproduct declaratie. Dit EPD kan je hier downloaden.

BREAAM of B-Corp of LEED rating systems…

Wil je dat je bouwproject aan het keurmerk BREAAM voldoet, of wil je een B-Corp certificering voor jouw bedrijf? Dan helpt het zeker een handje om onze kwaliteits-glasweefsel in te zetten voor jouw projecten. Omdat ons glasweefsel is opgenomen in de milieudatabase, hebben we jou al ontzorgt. Je maakt met onze glasweefsels de beste keuze voor een duurzaam bouw- of renovatieproject.

Welke EKOTEX Glasweefsels hebben een EPD?

Daar kunnen we snel antwoord op geven: allemaal! Dus het maakt gewoonweg niet uit welk type glasweefsel je gaat gebruiken voor jouw project; ze hebben allemaal een zeer lage milieu-impact.

Wat betekent het eigenlijk?

Opgenomen worden in De Nationale Milieudatabase betekent dat je voldoet aan ontzettend veel criteria. Onze glasweefsel geeft weinig druk op je bouwberekening. Tegenwoordig is het zeer belangrijk om tijdens het productieproces na te denken over duurzaamheid en wat de impact op de wereld is. Kies je voor de glasweefsels van EKOTEX dan heb je gegarandeerd het meest duurzame product dat verkrijgbaar is op de markt.

Waar zijn EKOTEX Glasweefsels te koop?

Via onze dealers kan je eenvoudig aan al onze producten komen. Klik hier om naar de dealerlocator te gaan en kies de dealer die in jouw buurt zit.


Ecologisch glasweefsel

Duurzame en ecologische glasweefsel

Duurzaam behang, ecologisch behang, natuurlijk behang… EKOTEX heeft diverse ecologisch verantwoorde behangsoorten (ook wel glasweefsel of renovlies genoemd) in het assortiment. Natuurlijk wilt u thuis, op kantoor of in andere gebouwen een duurzaam en natuurlijk en sterk behang op de muur. ECOLOGISCH renovlies van EKOTEX is ook nog eens zeer geschikt voor personen met allergieën. Daarbij is het Ecologische glasweefsel volledig gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Renovlies, volledig biobased

Geen gebruik van eindige grondstoffen, maar gebruik van bestaand materiaal wat wordt omgezet naar ecologisch verantwoord renovlies. Het duurzame behang is gemaakt van gerecycled papier en textielvezels. Verder bevat het duurzame behang geen PVC, weekmakers, glasvezels en giftige oplosmiddelen.

Behangtips met ecologisch behang

ECOLOGISCH renovlies is geschikt voor handmatige en machinale verwerking met een behangmachine. EKOTEX Ecologisch behang:

  • Heeft geen inweektijd nodig
  • Kan meteen worden geplakt
  • Na drogen meteen schilderen
  • Kunt u schilderen in elke kleur naar keuze

Natuurlijk glasweefsel kopen?

Gaat u verbouwen, nieuw bouwen, renoveren of wilt u uw huis opfrissen en meteen ook ecologisch verantwoorde behang of glasweefsel gebruiken? Vraag uw aannemer naar EKOTEX ECOLOGISCH renovlies of bestel het duurzame glasweefsel bij onze dealers.